Šeimų popietės muziejuje – „Atverkime paslaptingą meno pasaulį ir kurkime drauge“

2016 m. lapkričio 12 d., 12 val.

 1

 2016 m. lapkričio 12 d., 12 val.

Edukacinis užsiėmimas „Maišelis ir rankinė“

 

Rankinės-maišeliai atsirado žmonijos civilizacijos aušroje ir pirmieji modeliai buvo kuriami iš augalų, gyvūnų odos. Šis senovę menantis aksesuaras visada atliko tiek praktinę, tiek dekoratyvinę funkciją. Senovės Egipto hieroglifai žymi, kad maišelis – ne vien moterims priklausantis daiktas, vyrai juos nešiojo pasikabinę aplink juosmenį tarsi kišenes. Amžiams bėgant rankinė keitė savo formą, išvaizdą, tapo mados ir netgi meno šaka. Ar žinote, kad Amsterdame yra pats žymiausias rankinių muziejus, kurio kolekciją sudaro daugiau kaip 3 500 eksponatų, daugelis jų itin prabangūs, puošti aukso siūlais, pasiūti iš įstabaus šilko, dekoruoti brangakmeniais. Mada vėl grįžo prie ištakų, kai „gėlių vaikai“, hipiai, vengdami prabangos, prisiminė visų rankinių protėvį – paprastą maišelį, kuriame moterys ir vyrai laikydavo jiems reikalingus daiktus.

 

Muziejaus kūrybinėje dirbtuvėje kviesime sukurti savo šiuolaikinį maišelį-rankinę ir dekoruoti jį laisvu stiliumi, panaudojant trafaretus bei įvairias štampavimo technikas.

 

Edukacinis užsiėmimas vyks Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje (Arsenalo g. 3A, Vilnius).

 

iii-sale-42-copy

2016 m. lapkričio 19 d. 12 val.

Edukacinis užsiėmimas „DAILĖS TYRINĖTOJAI“

 

Kviečiame į interaktyvų edukacinį užsiėmimą, kuris vyks nuolatinėje ekspozicijoje „Vakarų Europos dailė XVI–XIX a.“. Užsiėmimo metu sužinosite, kaip tapti „išmaniais meno kritikais“. Kiekvienas dalyvis, pasitelkdamas išmaniąsias technologijas, turės galimybę įamžinti naujus informacijos ir istorijos sluoksnius. Mobilios programėlės, papildyta realybė – tai, kas šiuo metu aktualu, bet iki galo dar nepažinta. Tad atvykite ir išbandykite save senosios dailės ir naujųjų technologijų pasaulyje.

Edukacinis užsiėmimas vyks Radvilų rūmų muziejuje (Vilniaus g. 24, Vilnius)

 

Šeimas, norinčias dalyvauti popietėje, kviečiame registruotis tel.: (8 5) 212 14 77, 8 659 58066.
Vaikai popietėse gali dalyvauti tik lydimi tėvų.
Bilieto kaina šeimai – 1,80 €. Šeimos bilietą galima įsigyti tik užsiregistravus iš anksto.