LNDM Prano Domšaičio galerija kviečia į spalio mėnesio edukacines veiklas 

Fot. Gintarė Grigėnaitė

LNDM Prano Domšaičio galerija Klaipėdoje kviečia lankytojus spalio mėnesį turiningai praleisti laiką galerijoje vykstančiuose edukaciniuose užsiėmimuose ir ekskursijose. 

 

 

Spalio 1, 8, 15, 22, 29 d., antradieniais, 17:30-19:30 val. suaugusiųjų dailės studija „Veranda“ 

 

LNDM Prano Domšaičio galerija kiekvieną antradienį kviečia lankytojus į suaugusiųjų dailės studiją „Veranda“. Galerijos edukatorės supažindins dalyvius su įvairiomis meno šakomis ir kryptimis, meninėmis technikomis, skirtingomis priemonėmis. Lankytojai įkvėpimo kurti ieškos nuolatinėje galerijos ekspozicijoje bei šiuolaikinio meno parodose. Užsiėmimai padės geriau suprasti meno pasaulį, jame vykstančius procesus, suteiks instrumentus meninių idėjų įgyvendinimui, paskatins eksperimentuoti, dalintis ir ieškoti bendraminčių, prasmingai praleisti laisvalaikį.   

Dailės studijoje daugiausiai dėmesio skiriama tapybai ir grafikai. Užsiėmimai skirti tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems. Dalis priemonių suteikiama.   

 

Vieno užsiėmimo kaina – 10 eurų, moksleiviams, studentams ir senjorams – 6 eurai.   
Būtina registracija el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt arba telefonu +370 46 410 421 

 

 

Spalio 2, 9, 16, 23, 30 d., trečiadieniais, 10-10:30 val. edukacija „Šeimos ratas“

 

Kiekvieną trečiadienį patys mažiausi LNDM Prano Domšaičio galerijos lankytojai (nuo 1 iki 7 m. amžiaus) su mama, tėčiu, močiute ar seneliu kviečiami smagiai ir kūrybingai praleisti laiką, susipažinti su galerijos erdvėmis ir edukacinėmis veiklomis. Kiekvieną savaitę – vis kitas užsiėmimas, stimuliuojantis vaiko sensorinius bei fizinius gebėjimus, kviečiantis į ankstyvą pažintį su meno pasauliu. 

 

Įėjimas su vaikiškais vėžimėliais – iš kiemo Liepų g. pusės.   

Šeimos bilieto kaina – 6 eurai. 

Ikimokyklinukai, našlaičiai ar tėvų globos netekę vaikai, neįgalieji ir juos lydintys asmenys edukacinius užsiėmimus lanko nemokamai. Užsiėmimai vedami atsižvelgiant į dalyvių amžių bei pritaikomi specialiųjų poreikių dalyviams. 

Būtina registracija el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt arba telefonu +370 46 410 421.  

 

 

Vyresnio amžiaus žmonių savaitė 

 

Rugsėjo 30 d. – spalio 4 d. Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus (LNDM) padaliniai kviečia į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijuojamos Vyresnio amžiaus žmonių savaitės renginius.   

 

 

Spalio 1 d., antradienį, 10-11 val. ir spalio 2 d., trečiadienį, 14-15 val. edukacinių užsiėmimų ciklas „Grafika iš arčiau“ 

 

Edukacinio ciklo apie grafikos technikas dalyviai susipažins su iškiliaspaudės ir giliaspaudės grafikos technikomis: sausa adata, linoraižiniu, kongreva, monotipija. Praktinėje užsiėmimo dalyje galės išbandyti vieną iš šių technikų.   
Daugiau informacijos apie edukacinių užsiėmimų ciklą teikia edukatorė Vaiva Kulišauskienė vaiva.kulisauskiene@lndm.lt   

 

 

Spalio 3 d., ketvirtadienį, 14-15 val. japonų tapybos tušu sumi-e edukacinis užsiėmimas 

 

Edukacijos metu dalyviai susipažins su japonu tapybos menu sumi-e. Pasitelkę „keturias sumi-e brangenybes“ – ryžių popierių, teptukus, tušą ir tušo plytelę – tapys tradiciškai sumi-e tapyboje vaizduojamus gamtos objektus, pavyzdžiui, paukščius, gėles.   
Daugiau informacijos apie edukacinį užsiėmimą teikia edukatorė Vaiva Kulišauskienė vaiva.kulisauskiene@lndm.lt  

 

 

Iniciatyvos „Socialinis receptas“ renginiai senjorams 

 

Lietuvos nacionalinis dailės muziejus dalyvauja Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir LR sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotame „Socialiniame projekte“. Senjorams skirta šio projekto iniciatyva „Socialinis receptas“ siekiama skatinti projekto tikslinės grupės socialinį aktyvumą, įsitraukimą į kultūrinį gyvenimą, savirealizaciją, kūrybiškumą ir estetinius pojūčius, sudarant galimybes aktyviai dalyvauti kultūrinėse veiklose, edukaciniuose užsiėmimuose ir taip stiprinti senjorų psichologinę sveikatą ir emocinę gerovę. 

 

Projektą finansuoja Lietuvos Respublikos valstybė. 

Visi užsiėmimai nemokami. Daugiau informacijos apie projektą „Socialinis receptas“ ir registracijos formos „Socialinis receptas“ tinklalapyje https://pagalbasau.lt/socialinis-receptas/  

 

 

Spalio 4 d., penktadienį, 14-15 val. užsiėmimas apie Monotipijos techniką 

 

Sakoma, kad grafikos technika monotipija padarytas atspaudas yra toks originalus, kad antro tokio pat sukurti neįmanoma. Užsiėmimo metu dalyviai monotipijas kurs naudodami volą ir spaudos dažus. Nuspalvinę augalų paviršius, juos atspaus grafikos presu ant audinio. Tai improvizacijos menas, suteikiantis galimybę eksperimentuoti. Nors gali atrodyti, kad tai šiuolaikinė grafikos technika, bet pirmosios monotipijos buvo atspaustos dar XVII amžiuje. 

 

Būtina registracija pasirinktu būdu: el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt, telefonu +370 46 410 421 arba puslapyje https://pagalbasau.lt/socialinis-receptas/  

 

 

Spalio 11 d., penktadienį, 14-15 val. užsiėmimas „Augalų labirintai“ 

 

Edukacinio užsiėmimo dalyviai stebėsis, kokį neįtikėtina grožį sukuria pati gamta ir kaip tai pamatęs menininkas perteikia savo kūryboje. Grafiniu presu lankytojai galės atsispausdinti suvenyrinį rankų skirtuką. Gamtos grožį atskleis iš natūralių žiedplapių kurdami savo kompozicijas. Būtina registracija pasirinktu būdu: el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt, telefonu +370 46 410 421 arba puslapyje https://pagalbasau.lt/socialinis-receptas/  

 

 

Spalio 18 d., penktadienį, 14-15 val. ekskursija po Prano Domšaičio kūrybos nuolatinę ekspoziciją „Visada kelyje“ 

 

Tai intriguojanti pažintis su spalvinga žymaus dailininko Prano Domšaičio kūryba. Apžiūrinėdami nuolatinę ekspoziciją dalyviai seks tapytojo ekspresionisto pėdomis per įvairius kraštus ir žemynus, sužinos apie dramatiškas asmenines patirtis ir susipažins su kūrybiniu dailininko palikimu. Ekskursijos metu it kaleidoskope mainysis Pamario, Bavarijos, Austrijos ir Pietų šalių vaizdai, akį trauks spalvingos gėlių kompozicijos, viduramžiška mistika pulsuojantys bibliniai siužetai, egzotiški Afrikos tautų žmonių portretai ir jų kasdienybės vaizdai. 

 

Būtina registracija pasirinktu būdu: el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt, telefonu +370 46 410 421 arba puslapyje https://pagalbasau.lt/socialinis-receptas/  

 

 

Spalio 25 d., penktadienį, 14-15 val. užsiėmimas apie Batikos techniką 

 

Sužinoję, kas ir kada išrado batikos techniką, edukacinio užsiėmimo dalyviai dažys ir margins audinius taip, kaip tai buvo daroma prieš kelis šimtus metų. Išbandys rištinę batiką, kurios rezultatai nenuspėjami ir džiuginantys.  

Būtina registracija pasirinktu būdu: el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt, telefonu +370 46 410 421 arba puslapyje https://pagalbasau.lt/socialinis-receptas/  

Liepų g. 33, LT-92145 Klaipėda
Tel. +370 46 410 412
domsaicio.galerija@lndm.lt