„Edukacijos menė“ – nauja erdvė jūsų kūrybiškumui

Gintarės Grigėnaitės / LNDM nuotrauka

LNDM Radvilų rūmų dailės muziejus kviečia į kūrybinius susitikimus naujoje erdvėje. „Edukacijos menė“ – tai atvira ir įtraukianti kūrybiškumo erdvė, įsikūrusi pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje – Radvilų rūmų dailės muziejuje. Jonušo Radvilos rūmų pastatų kompleksas plečiasi – atveria patalpas reikšmingai edukacinei veiklai, kuri muziejaus nuolatinės ekspozicijos ir parodų kontekste siūlo edukacines programas, kultūrinius renginius, ekskursijas įvairaus amžiaus ir poreikių lankytojams.

 

Veiklos nurodytomis dienomis nemokamos. Būtina išankstinė registracija į kūrybinius susitikimus tel. +370 659 58 066 arba el. p. radvilos.edukacija@lndm.lt

 

 

Kūrybiniai susitikimai „Edukacijos menėje“

 

Menas menėje šeimoms

 

Užsukite į edukacinę parodą „Ne muziejaus batai 2“, kurioje šeimos su įvairaus amžiaus vaikais kviečiamos atlikti kūrybines užduotis ir taip „pasimatuoti“ kūrėjo batus. Muziejaus edukatorės ir dailininkė Greta Alice linki, kad šie batai būtų patogūs!

Paroda ir kūrybinė erdvė laukia lankytojų Radvilų rūmų dailės muziejaus pietiniame korpuse (prie Liejyklos g.) muziejaus ekspozicijų darbo laiku.

 

Rugsėjo 29 d., sekmadienį, 14 val. kviečiame šeimas su įvairaus amžiaus vaikais susitikti su dailininke Greta Alice ir dalyvauti piešimo siautulyje, kurio metu sužinosite, kas apsigyveno peizaže, ką paveikslų veikėjai daro naktimis ir kas nutinka, kai muziejuje apsilanko trys katės! 

Būtina išankstinė registracija tel. +370 659 58 066 arba el. p. radvilos.edukacija@lndm.lt

 

Spalio 5 d., šeštadienį, 14 val. kviečiame į linoraižinio dirbtuves su menininke Loreta Uzdraite.

Dirbtuvių metu nagrinėsite linoraižinio technikos ypatybes, sužinosite, kaip kuriamas ir atspaudžiamas vaizdas, ką reiškia jį papildantys užrašai. Pažadinę savo kūrybiškumą, kursite spalvotą atviruką. Savo idėjoms pritaikydami parengtas autorines klišes, sukursite originalų meno kūrinėlį sau ar artimajam.

 

Spalio 6 d., sekmadienį, 14 val. kviečiame į mados estampo dirbtuves su menininke Saule Matulevičiūte.

Jei domitės mados istorija, žavi ir įkvepia seni madų žurnalai, kviečiame giliau susipažinti su mados estampu grafikos dirbtuvėse. Jų metu ne tik sužinosite apie mados iliustracijos ištakas, bet ir iš autorinių linoraižinio klišių su išraižytomis mados detalėmis išsirinkę labiausiai patikusią, atspausite savo kūrinį.

 

Dirbtuvių veiklos pritaikytos šeimoms su vyresnio amžiaus vaikais ir suaugusiems. Būtina išankstinė registracija tel. +370 659 58 066 arba el. p. radvilos.edukacija@lndm.lt

 

Menas menėje specialiųjų poreikių turintiems lankytojams 

 

Spalio 1, 2, 3 d. kviečiame specialiųjų poreikių turinčių vaikų ir suaugusiųjų grupes į projekto „Savas muziejus“ užsiėmimus – įdomią, jaudinančią ir transformuojančią patirtį. Jų metu ne tik įsijausite į paveikslų personažus, grožėsitės peizažais, bet ir leisitės į kelionę šokio žingsniu.

Daugiau informacijos apie užsiėmimus šioje nuorodoje.

Būtina išankstinė registracija tel. +370 659 58 066 arba el. p. radvilos.edukacija@lndm.lt

 

Menas menėje senjorams

 

Spalio 2 ir 4 d. 11 val. pasinerkime į naujas patirtis: žvelgdami į XVI–XIX a. Vakarų Europos dailės kūrinius, ieškosime juose užkoduotų simbolių, diskutuosime, ar daug reikia, kad taptum herojumi, pažinsime save ir kitus dalindamiesi asmenine patirtimi kūrybinio rašymo metu.

Daugiau informacijos apie užsiėmimus šioje nuorodoje.

 

Menas menėje ikimokyklinukams ir mokiniams

 

Spalio 8, 9, 10, 11 d. kviečiame darželinukus ir mokinius mokslo metus pradėti su nauja įtraukiančia programa „Kelionės atradimai“, lydinčia XVI–XIX a. Vakarų Europos tapybos ekspoziciją. Čia netrūks gamtos ir istorijos pažinimo, kurį pagilins užduotys, leidžiančios patyrinėti save ir naujai atrasti šalia esančius.

Daugiau informacijos apie užsiėmimus šioje nuorodoje

Būtina išankstinė registracija tel. +370 659 58 066 arba el. p. radvilos.edukacija@lndm.lt

 

Menas menėje mokytojams

 

Kviečiame mokytojus į kūrybinius susitikimus, kurių metu kviesime įsitraukti į muziejaus edukatorių rengiamas edukacines veiklas, jas aptarti, atrasti įvairaus amžiaus moksleivių lavinimo muziejaus erdvėse galimybes.  

 

Spalio 9 d., trečiadienį, 16 val. vyks kūrybinis susitikimas „Tekstą piešiu“

Kviečiame gilintis į parodoje „Protesto menas: sovietmečio nepaklusnieji“ eksponuojamus menininkų nonkonformistų kūrinius, kuriuose svarbi vaizdo ir teksto jungtis, ir patirti, kaip kūrybinės laisvės siekio žinia atsiskleidžia tiek piešiant, tiek rašant. Gilinti tarpusavio pažinimą padės praktinė užduotis, kurios metu kursite vizualines žinutes.

 

Spalio 10 d., ketvirtadienį, 16 val. kviečiame į kūrybinį susitikimą „Ieškant herojaus“

Pasinerkite į Vakarų pasaulio įkvėpimu ir pagrindu tapusias kultūrines tradicijas senosios Vakarų Europos tapybos parodoje „Gyvastingieji senojo pasaulio profiliai“. Patyrinėję iš paveikslų žvelgiančias mitologines ir biblines asmenybes, svarstysite, ar lengva su jomis susitapatinti. Žinias papildę savo idėjomis, kursite naująjį mitą.

 

Būtina išankstinė registracija tel. +370 659 58 066 arba el. p. radvilos.edukacija@lndm.lt

 

„Edukacijos menės“ ekskursijos

 

Spalio 5 d., šeštadienį, 17 val. kviečiame į ekskursiją po vertingiausią Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus XVI–XIX a. Vakarų Europos tapybos rinkinį. Parodoje „Gyvastingieji senojo pasaulio profiliai“ eksponuojami ryškiausių pasaulinio garso menininkų šedevrai, atstovaujantys įvairioms Italijos, Ispanijos, Nyderlandų, Prancūzijos ir Vokietijos tapybos mokykloms ir žanrams. Parodoje kartu su nežinomų ar dar neidentifikuotų autorių paveikslais lankytojų žvilgsnio laukia italų baroko meistro Salvatoro Rosos, vieno garsiausių olandų peizažinės tapybos atstovų Meinderto Hobbemos, didelę įtaką visos Europos dailei padariusių šiaurės manierizmo atstovų Bartholomeuso Sprangerio ir Cornelio van Haarlemo bei kitų plačiai žinomų Vakarų Europos meistrų kūriniai.

Ekskursijos trukmė – 1 val.

 

Spalio 6 d., sekmadienį, 16 val. kviečiame į ekskursiją po lietuvių menininkų dueto „Pakui Hardware“ parodą „Tolimas rūpestis“. Menininkai istorinę Radvilų rūmų salę pavertė aplinka, primenančia klinikinės chirurgijos ar ligoninės patalpą, kurioje žmogiškąjį buvimą – išskyrus paties lankytojo kūną – pakeičia technologijos. Tarp fizinės ir virtualiosios, kūniškos ir skaitmeninės sričių pakibusioje erdvėje išdėstyti skaidrūs karščiu suformuoti „kūnai“, abstrahuoti į skulptūrines biomorfines formas. Ekskursijos metu nagrinėsime, kokie mąstytojai inspiravo menininkus, kokią įtaką padarė tapytojos Marijos Teresės Rožanskaitės kūryba, gilinsimės į technologines kūrinių subtilybes.

Ekskursijos trukmė – 30 min.

 

Ekskursijos nemokamos, be registracijos. Susitikimo vieta – muziejaus pietinio korpuso (prie Liejyklos g.) vestibiulis. Daugiau informacijos apie ekskursijas tel. +370 616 16550 arba el. p. radvilos.ekskursijos@lndm.lt

Vilniaus g. 24, LT-01402 Vilnius
+370 5 250 5824
radvilu.rumai@lndm.lt