Pasaulinė turizmo diena LNDM pajūrio padaliniuose

Atnaujinta Prano Domšaičio darbų ekspozicija LNDM Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje

Lietuvos nacionalinis dailės muziejus (LNDM) jungiasi prie Klaipėdos turizmo informacijos centro bei Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ inicijuojamos pasaulinės turizmo dienos minėjimo. Rugsėjo 27 d., penktadienį, lankytojai kviečiami nemokamai apsilankyti LNDM pajūrio padaliniuose: LNDM Laikrodžių muziejuje ir LNDM Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje, LNDM Pamario galerijoje Juodkrantėje.  

 

LNDM Laikrodžių muziejuje lankytojai galės išvysti parodą „Florentempus“, atskleidžiančią žmogaus pastangas save suvokti per santykį su gamta ir parodančią, kaip šis santykis keitėsi bėgant amžiams. LNDM Prano Domšaičio galerija kviečia lankytojus į atnaujintą nuolatinę tarptautinio pripažinimo sulaukusio dailininko Prano Domšaičio ekspoziciją „Visada kelyje“ ir freskos bei mozaikos klasikės Angelinos Banytės darbų parodą 

 

Neringos poilsiautojai ir gyventojai kviečiami į dailininkių Eglės Ridikaitės parodą „Tarp“ ir Kazimieros Zimblytės darbų parodą „Kazės Zimblytės abstrakcijos: tarp nuotaikų ir pasaulio“ LNDM Pamario galerijoje Juodkrantėje. Menininkių estetinio dialogo centre – emocinės būsenos. Karo Ukrainoje laikotarpiu sukurtu ir nuolat pildomu darbų ciklu „Tarp“ E. Ridikaitė kalba apie šio įvykio sukeltas emocines būsenas. K. Zimblytės darbuose atveriama savita avangardinės dailės kalba, kurioje menininkė koliažų ir asambliažų technikomis įvaizdino savo nuotaikas.