Liepos mėnesio edukacijų programa

Poilsiaujantiems ir pietaujantiems meno smaguriams!

Čia turėsite galimybę susipažinti su mieste dar nesutiktomis Angelinos Banytės paroda, A. Boso skulptūromis ir kūrybinio proceso pėdsakais. Taip pat galimybė apsilankyti nuolatinėje Prano Domšaičio kūrybos ekspozicijoje, kurioje it kaleidoskope mainosi spalvingi tolimų šalių peizažai, mistiški religiniai siužetai, intriguojantys portretai.

 

Prano Domšaičio galerijos edukatoriai lankytojus pakvies į kūrybinius užsiėmimus „Šeimos ratas“, skirtus 2–4 metukų mažyliams su mamomis, tėčiais, močiutėmis ar seneliais smagiai ir kūrybingai praleisti laiką. Kiekvieną savaitę – vis kitas užsiėmimas, stimuliuojantis vaiko sensorinius bei fizinius gebėjimus, kviečiantis į ankstyvą pažintį su meno pasauliu.

 

Taip pat raginame moksleivius ir suaugusius registruotis naujam vasaros tapybos sezonui!

 

Tapyba – bene labiausiai intriguojanti dailės šaka. Atsitraukus nuo šiuolaikinių technologijų ir pabandžius piešti, ši veikla įtraukia, o paties nusitapyta drobė džiugina. Tapant vaizdas kuriamas spalvomis ir jų deriniais, šviesotamsa, potėpiu, faktūra.

 

 

Daugiau informacijos edukacijų programoje:

 

Liepos 2 d. 17 val.

Suaugusių dailės studija. Kviečiami suaugusieji, norintys patobulinti meninius gebėjimus arba jų įgyti, pažinti dailės technikas ir muziejaus kuriamas istorijas. Patyrę galerijos edukatoriai supažindins dalyvius su įvairiomis meno šakomis ir kryptimis, meninėmis technikomis bei priemonėmis. Įkvėpimo ieškosime nuolatinėse galerijos ekspozicijoje bei šiuolaikinio meno parodose. Suaugusiųjų dailės studijos padės geriau suprasti meno pasaulį bei jame vykstančius procesus, suteiks instrumentus meninių idėjų įgyvendinimui, paskatins eksperimentuoti, dalintis ir ieškoti bendraminčių, smagiai bei prasmingai praleisti laisvalaikį.

 

Liepos 3 d. 10 val.

Šeimos ratas. Aš – mažasis dailininkas

Mažiausi muziejaus lankytojai su šeima kviečiami apsilankyti užsiėmime „Aš – mažasis   dailininkas“, kuriame pasišviesdami žibintuvėliais Prano Domšaičio galerijos erdvėse ieškos paslėptų staigmenų bei įdomių pasakojimų ir patys tapys ant molbertų.

 

Liepos 4 d. 15:00 – 17:00 val.

Tapybos studija moksleiviams

Kviečiame moksleivius registruotis naujam vasaros tapybos sezonui! Tapyba – bene labiausiai intriguojanti dailės šaka. Atsitraukus nuo šiuolaikinių technologijų ir pabandžius piešti ši veikla įtraukia, o savo paties nutapyta drobė džiugina. Tapant vaizdas kuriamas spalvomis ir jų deriniais, šviesotamsa, potėpiu, faktūra. Nori pabandyti?

 

Liepos 9 d. 12:00 -13:00 val.

Per pietų pertrauka į ekskursiją

Ekskursija atnaujintoje nuolatinėje Prano Domšaičio ekspozicijoje „Visada kelyje“.

 

Liepos 10 d. 10 val.

Šeimos ratas. Kas namelyje gyvena?

Mažiausius muziejaus lankytojus su šeima kviečiame apsilankyti užsiėmime „Kas lizdelyje gyvena“, kurio metu tarsi sekliai ieškosime paukščių pėdučių, žvalgysimės po paveikslus paukštelių, o vėliau plunksnomis bei tušu patys pabandysime juos nupiešti.

 

Liepos 17 d. 10 val.

Šeimos ratas. Švyturys, naktis ir jūra

Mažiausius muziejaus lankytojus kartu su šeima kviečiame apsilankyti užsiėmime „Švyturys, naktis ir jūra“, kurio metu paveiksluose ieškosime jūros, laivų ir uostų, naktinėje jūroje pažersime žvaigždes ir sukelsime audrą, o jai nurimus saugiai grįšime į krantą ir aplankysime jaukius pamario žvejų kaimelius bei kelrodžius švyturius.

 

Liepos 18 d., 18:00 val.

Skaitymo vakarai suaugusiems „Kelionės tarp eilučių“

Lietuvos Rašytojų sąjungos ir Prano Domšaičio galerijos bendras projektas – literatūros skaitymo vakarai. Skaitymo vakarų metu Prano Domšaičio galerijoje lietuvių rašytojai ir poetai pristatys savo kūrybą. Vasara – atostogų metas, tad pratęsiant P. Domšaičio nepailstamų kelionių maršrutus, literatūros eilėmis taip pat nusikelsime į tolimiausius kraštus…  

Renginio metu lankytojų laukia ir nemokamas parodų lankymas.

 

Liepos 24 d. 10 val.

Šeimos ratas. Vabalėlis mano draugas

Mažiausius muziejaus lankytojus kartu su šeima kviečiame apsilankyti užsiėmime „Vabalėlis mano draugas“, kurio metu jaukiai įsitaisę ant vejos vidiniame galerijos kiemelyje ant akmenėlių tapysime vabalėlius, boružes, drugelius ir kitus draugiškus padarėlius.

 

Liepos 26 d. 12:00 – 13:00 val.

Per pietų pertrauka į ekskursiją

Ekskursija po skulptoriaus personalinę Algirdo Boso parodą „Pusiaukelė“.

 

Liepos 31 d. 10 val.

Šeimos ratas. Saulė ir jūra

Mažiausi muziejaus lankytojai kartu su šeima kviečiami apsilankyti užsiėmime „Saulė ir jūra“. Vaikai užauga žaisdami smėlio dėžėje, kurioje, atrodo, telpa visas pasaulis. Smagu po smėlį vaikščioti basomis, jame atrasti užkastą lobį. Visa tai patirsite atvykę į edukacinį užsiėmimą „Saulė ir jūra“. Geltona spalva reiškia džiaugsmą, optimizmą, stiprybę, pasitikėjimą, augimą. Smėliu nupiešime geltoną saulę, geltoną jūrą, geltoną dieną…


Registracija

+370 46 410 421

domsaicio.edukacija@lndm.lt

Šeimos bilietas – 6 Eur

Įėjimas su vaikiškais vežimėliais – pro vartus iš gatvės pusės

Prano Domšaičio galerija

Liepų g. 33, Klaipėda

Liepų g. 33, LT-92145 Klaipėda
Tel. +370 46 410 412
domsaicio.galerija@lndm.lt

Taip pat žiūrėkite

Edukacija

Rugpjūčio mėnesio edukacijų programa