LNDM projekto „Savas muziejus“ patirtys pristatytos Lietuvos audiosensorinės bibliotekos ir Lietuvos negalios organizacijų forumo mokymuose 

Fot. Edvardas Tamošiūnas

Gegužės 28 d. Lietuvos nacionalinis dailės muziejus (LNDM) Lietuvos audiosensorinės bibliotekos ir Lietuvos negalios organizacijų forumo mokymuose „Prieinamumas skirtingas negalias turintiems žmonėms“ pristatė trečius metus vykdomo projekto „Savas muziejus“ patirtis.  

 

Fot. Edvardas Tamošiūnas

LNDM projektą „Savas muziejus“ edukacijos specialistai, dirbantys su specializuotom auditorijom, vertina kaip išskirtinį bei gerą pavyzdį ir kviečia apie jį kalbėti, dalintis savo patirtimis. LNDM edukacinių programų kuratorė Daiva Banikonienė ir vyriausioji edukatorė, edukacinių projektų kuratorė Rima Pavilionytė, pristačiusios projektą mokymuose, džiaugėsi, kad jau projektas yra pripažįstamas kaip ekspertiškumo pavyzdys muziejuje, o projekto patirtys kaip edukacinė priemonė aktuali kitiems šio lauko kolegoms. 

 

Fot. Edvardas Tamošiūnas

Mokymuose edukatorės taip pat pristatė projekto veikloms sukurtas specialias korteles, kurios yra sukurtos darbui su specialių poreikių turinčiais asmenimis. Planuojama greitu metu pristatyti šių kortelių tiražą, skirtą muziejų specialistams, sveikatos organizacijoms, tėvams ir visiems, kam aktualios vaizdinės priemonės apie lankymąsi muziejuje ir taisykles kaip juose elgtis. 

 

Fot. Edvardas Tamošiūnas

Užsisakyti nemokamus „Savo muziejaus“ edukacinius užsiėmimus galima kreipiantis į pasirinktą LNDM padalinį interneto svetainėje nurodytais kontaktais. Edukatorius jums pasiūlys patogų laiką ir aktualias veiklas: 

 

Vilniaus paveikslų galerijoje (el. paštas gidai.vpg@lndm.lt, telefono nr. +37052611685), 

Radvilų rūmų dailės muziejuje (el. paštas: radvilos.edukacija@lndm.lt, telefono nr. +37065958066),  

Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje (el. paštas: taikomasis.edukacija@lndm.lt, telefono nr. +37052121813), 

Nacionalinėje dailės galerijoje (el. paštas: edukacija@ndg.lt, telefono nr. +37052195961), 

Vytauto Kasiulio dailės muziejuje (el. paštas: kasiulio.edukacija@lndm.lt, nr. +37052616764), 

Laikrodžių muziejuje (el. paštas: laikrodziu.muziejus@lndm.lt, telefono nr. +37046410413), 

Prano Domšaičio galerijoje (el. paštas: domsaicio.edukacija@lndm.lt, telefono nr. +37046410421) 

Palangos gintaro muziejuje (el. paštas: gintaro.muziejus@lndm.lt, telefono nr. +37046030314). 

 

Fot. Edvardas Tamošiūnas

Daugiau informacijos ir kiekvieno muziejaus padalinio organizuojamų projekto „Savas muziejus“ užsiėmimų aprašus galima rasti LNDM interneto svetainės edukacinių projektų skiltyje (https://www.lndm.lt/edukacija/edukaciniai-projektai/).