Vasaros edukacijų programa Pamario galerijoje

Nuo birželio 7 d. iki rugsėjo 29 d. Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus Pamario galerijoje (L. Rėzos g. 3, Juodkrantė, Neringa) veikiančias parodas – Eglės Ridikaitės „Tarp“ (kuratorė Algė Gudaitytė) ir „Kazės Zimblytės abstrakcijos: tarp nuotaikų ir pasaulio“ (kuratorė Nijolė Nevčesauskienė) – papildys plati ir įvairiapusiška edukacinė programa šeimoms. Užsiėmimus ves Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus edukatoriai.

 

Birželio mėnesį Pamario galerija lankytojus pakvies į ekskursijas po parodas, vieno paveikslo meditaciją, kūrybinius užsiėmimus, kuriuose bus galima vėtrungių motyvais dekoruoti austinius maišelius, pasigaminti atšvaitą ar koliažo technika sukurti meno kūrinį. O gal norėsis išbandyti Eglės Ridikaitės atrastą tapybos techniką oro pieštukais?

Daugiau informacijos: Birželio mėnesio edukacijų programa

 

Liepos mėnesį  Pamario galerija siūlys sudalyvauti teorinėse ir praktinėse paskaitose apie meno kūrinio restauravimo subtilybes, pasivaržyti protmūšyje apie pajūrį ir čia kūrusiais menininkais, susipažinti su japonų tapyba tušu sumi-e, išbandyti tapybą purškiamais dažais ir netgi kava.

Daugiau informacijos: Liepos mėnesio edukacijų programa

 

Rugpjūčio mėnesį galerijoje bus galima „patirti“ parodas kūrybiškai ir interaktyviai: atliekant vizualinio mąstymo užduotis, išbandant technikas, kuriomis kūrė Kazimiera Zimblytė ir kurias dabar naudoja Eglė Ridikaitė, analizuojant ir interpretuojant meno kūrinius be išankstinių nuostatų ir žinių. Programoje taip pat laukia atšvaitų ir grafinių atspaudų gamyba, tapyba augalais ir kiti kūrybiniai edukaciniai užsiėmimai.

Daugiau informacijos: Rugpjūčio mėnesio edukacijų programa

L. Rėzos g. 3, LT-93101 Juodkrantė
+370 469 53 323, +370 46 410 412
pamario.galerija@lndm.lt

Taip pat žiūrėkite

Edukacija

Liepos mėnesio edukacijų programa Pamario galerijoje

Birželio mėnesio edukacijų programa Pamario galerijoje

Rugpjūčio mėnesio edukacijų programa Pamario galerijoje

Parodos atidarymas

LNDM Pamario galerija Juodkrantėje vasaros sezoną pradeda Eglės Ridikaitės ir Kazės Zimblytės estetiniu dialogu