Birželio mėnesio edukacijų programa Pamario galerijoje

Nuo birželio 7 d. iki rugsėjo 29 d. Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus Pamario galerijoje (L. Rėzos g. 3, Juodkrantė, Neringa) veikiančias parodas – Eglės Ridikaitės „Tarp“ (kuratorė Algė Gudaitytė) ir „Kazės Zimblytės abstrakcijos: tarp nuotaikų ir pasaulio“ (kuratorė Nijolė Nevčesauskienė) – papildys edukacinė programa šeimoms. Užsiėmimus ves Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus edukatoriai.

 

 

Birželio 18 d. 17 val.

Edukacinis užsiėmimas „Vizijų koliažai“

Prieš 25-erius metus, birželio 17-ąją, Anapilin iškeliavo Kazė Zimblytė – viena novatoriškiausių, savo laikmetį pralenkusių menininkių. Ji kūrė tekstūrinius tapybos, grafikos, tekstilės darbus, kuriuose juntamas erdvės, tylos, šviesos įspūdis, mąsli nuotaika. Užsiėmimo metu susipažinsime su K. Zimblytės kūryba ir gyvenimo faktais bei mišria technika kursime medžiagiškus, abstrakčius koliažus.

 

Birželio 19 d. 17 val.

Edukacinis užsiėmimas „Vieno paveikslo meditacija“

Parodos „Tarp“ paveikslus Eglė Ridikaitė sukūrė karo Ukrainoje metu. Visus šiuos kūrinius vienija Šviesa: besiskverbianti pro saugiai užtrauktas užuolaidas, pro suspausto plastikinio butelio kaklelio plyšį, išsiliejanti į vaivorykštę lange. Tačiau ji kažkur anapus – matoma, bet nepasiekiama. Užsiėmimo metu susipažinę su E. Ridikaitės kūryba, į pasirinktą paveikslą pažvelgsime giliau – per atpalaiduojančią meditaciją pabandysime panirti į neatrastas kūrinio gelmes ir ieškoti asmeninių sąsajų su regimu paveikslu.

 

Birželio 20 d. 17 val.

Haiga kūrybos dirbtuvės

Pamario galerija kviečia į meditatyvias haiga kūrybos dirbtuves, kuriose susipažinsime su unikalia japonų meno forma, derinančia poezijos žanrą haiku ir tapybos tušu meną sumi-e. Pasitelkę „keturias sumi-e brangenybes“ – ryžių popierių, teptukus, tušą ir tušo plytelę – kūrybinio impulso vedini sukursime subtilų, harmoningą ir elegantišką haiga kūrinį.

 

Birželio 21 d. 11 val.

Edukacinis užsiėmimas „Kas slepiasi Kuršių nerijos miškuose“

Nusikelkime į tuos laikus, kai Nidos kurortas buvo skurdus žvejų kaimelis, į kurį vasaromis atvykdavo dailininkai iš tolimiausių kraštų. Jų sukurti paveikslai slepia tiek daug istorijų! Viena jų – apie Kuršių nerijos miškų karaliaus pamestą karūną… Išgirdę pasaką „Kas slepiasi Kuršių nerijos miškuose“, mažieji edukacijos dalyviai sukurs erdvinį mišką – šešėlių teatrą.

 

Birželio 25 d. 17 val.

Edukacinis užsiėmimas „Maišelis: nuo archajiškų ženklų iki šiuolaikinio dizaino“

Ar pažįstate liaudies meno simbolius ar senųjų pamario vėtrungių ženklus, gal manote, kad tai per daug archajiška ir neaktualu? Pasitelkę liaudies ornamentų bei pamario vėtrungių motyvais sukurtus antspaudus dekoruosime austinius maišelius, modernus rezultatas jus nestebins!

 

Birželio 26 d. 17 val.

Edukacinis užsiėmimas  „Tapyba oro teptukais“ dailininkės E. Ridikaitės parodoje „Tarp“

Edukacinio užsiėmimo lankytojus pakviesime išbandyti parodos autorės E. Ridikaitės  atrastą tapybos techniką ir naudojant purškiamuosius dažus bei pačių dalyvių pasiruoštus trafaretus sukurti  spalvingas ornamentines kompozicijas.

 

Birželio 27 d. 17 val.

Edukacinis užsiėmimas parodoje „Kazės Zimblytės abstrakcijos: tarp nuotaikų ir pasaulio“

Edukacinio užsiėmimo metu, sujungdami tapybos lesiruotėmis bei koliažo technikas, kursime minimalistines, tapybiniais niuansais ir subtiliomis faktūromis skambančias kompozicijas.

 

Birželio 28 d. 11 val.

Edukacinis užsiėmimas  „Žvaigždėtas dangus ir kosmonautai“

Ar žiūrėjote kada į naktinį vasaros dangų, ar matėte ten milijardus žvaigždžių? Gal kurie nors pasvajojote į jas nuskristi? Šiais laikas viskas tampa įmanoma. Užsiėmimo metu dalyviai patys sukurs atšvaitą – kosmonautą, kuris labai pravers rudenį ir dar labiau žiemą, kai bus daug tamsos.

 

 

Edukacinių užsiėmimų bilieto kaina moksleiviams – 3 Eur, suaugusiesiems – 5 Eur, šeimai – 6 Eur

Ikimokyklinukai, našlaičiai ar tėvų globos netekę vaikai, neįgalieji ir juos lydintys asmenys užsiėmimus lanko nemokamai

Daugiau informacijos tel. +370 46 410 421 arba el. p. domsaicio.edukacija@lndm.lt

 

LNDM Pamario galerijos adresas: L. Rėzos g. 3, Juodkrantė, Neringa 

Darbo laikas

II–VI 11.00–18.00, VII 11.00–16.00 

Valstybinių švenčių išvakarėse dirba viena valanda trumpiau

Nedirba pirmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis

 

Organizatorius: Pamario galerija

Rėmėjas: Neringos savivaldybė

 

L. Rėzos g. 3, LT-93101 Juodkrantė
+370 469 53 323, +370 46 410 412
pamario.galerija@lndm.lt

Taip pat žiūrėkite

Edukacija

Rugpjūčio mėnesio edukacijų programa Pamario galerijoje

Liepos mėnesio edukacijų programa Pamario galerijoje