Nuo šiol Lietuvos nacionalinis dailės muziejus naudos elektrą tik iš atsinaujinančių šaltinių 

Fot. Gintarė Grigėnaitė

Lietuvos nacionalinis dailės muziejus žengia reikšmingą žingsnį ir nuo šiol savo veikloje naudos tik žaliąją elektros energiją. Nuo š.m. vasario 1 d. LNDM pirks 100 proc. reikalingos elektros energijos, pagamintos iš atsinaujinančių energetikos šaltinių. Žaliąją elektros energiją LNDM tieks bendrovė UAB „Ignitis“. 

 

Rengiant 2024-2026 m. strateginį veiklos planą LNDM akcentuotas siekis būti tvaresne, aplinkai draugiškesne institucija, siekiančia prisidėti Lietuvai įgyvendinant žaliąją strategiją. 

 

Lietuvos nacionalinis dailės muziejus, turintis 11 padalinių Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje ir Juodkrantėje, per metus preliminariai suvartoja 2500000 kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos. Nuo šiol šis poreikis bus patenkinamas tausojant aplinką. 

 

„Lietuvos nacionalinis dailės muziejus turi pareigą ne tik saugoti meno vertybes ir jas atverti visuomenei, bet ir rodyti tvarių sprendimų pavyzdį,“ – sako Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius dr. Arūnas Gelūnas. 

 

Kasdienėje veikloje LNDM siekia tikslingai ir kūrybiškai pernaudoti jau anksčiau sukurtą ekspozicinę įrangą arba įsigyti ilgaamžę, universalią ekspozicinę techniką. LNDM taip pat įrengia elektromobilių įkrovimo stoteles muziejaus ir muziejaus darbuotojų transportui. Taip siekiant ne tik plėsti elektromobilių naudojimo infrastruktūrą, bet ir diegti taršą ir energetines sąnaudas mažinančius bei aplinką tausojančius sprendimus.