Praktikantus ir savanorius kviečiame prisijungti prie Lietuvos paviljono Venecijos bienalėje komandos!

Pakui Hardware ir Marijos Teresės Rožanskaitės kūrinių fragmentai

Lietuvos nacionalinis dailės muziejus 2024 m. balandžio 15 d. – spalio 31 d. pristatys Lietuvą 60-oje Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje. Lietuvai atstovaus menininkų duetas „Pakui Hardware“ (Neringa Černiauskaitė ir Ugnius Gelguda) ir menininkė Marija Teresė Rožanskaitė (1933-2007).

 

Sant’ Antonin bažnyčioje instaliuota paroda kalbės apie žmoniją bei pasaulį krečiančias karštines. Apmąstyti šią temą „Pakui Hardware“ įkvėpė Maryos Rupos bei Rajaus Patelio knyga „Liepsnojantys. Gilioji medicina bei neteisybės anatomija“. Joje uždegimo sąvoka tampa metaforišku kalbėjimu apie sisteminę skriaudą, daromą daliai žmonijos ir pačiai žemei. Uždegimas, anot knygos autorių, yra normalus kūno atsakas į nesveikas sąlygas, tad jam ištikus, pirmiausia reikėtų „gydyti“ ne atskirus nesveikuojančius organus, o pačias sistemas – ekonomines ar socialines – kurios iš kartos į kartą perduoda chroniškus negalavimus. „Pakui Hardware“ ir Marijos T. Rožanskaitės parodoje, sujungiami žmogiškasis bei planetinis masteliai – „liepsnoja“ ne tik mūsų, bet ir planetos kūnas. Atskirtys ištirpsta, susiliedamos į vieną mišrų organizmą, jungiantį architektūrą su gamta, žmogų su technologijomis, plastiką su dirvožemiu.

 

LNDM kviečia paktikantus (-es) ir savanorius (-es) prisijungti prie komandos ir atlikti paviljono prižiūrėtojų darbą: saugoti kūrinius ekspozicijos veikimo metu, teikti informaciją lankytojams, pardavinėti katalogus:

  • darbas paviljone Venecijoje vyks balandžio 15 d. – spalio 31 d.;
  • minimalus praktikos ar savanorystės laikotarpis – 2 mėnesiai;
  • praktikos ar savanorystės laikotarpiu yra suteikiamas apgyvendinimas, apmokamos kelionės į/iš Venecijos išlaidos, nesant stipendijai – mokami maistpinigiai;
  • darbas gali būti užskaitytas kaip Erasmus+ praktika.

 

Norinčius (-ias) atlikti praktiką Lietuvos paviljone Venecijos bienalės metu prašome atsiųsti šią informaciją:

  • vardą, pavardę, amžių, tel. numerį, el. pašto adresą;
  • aukštosios mokyklos ir studijų programos pavadinimą (studentams);
  • motyvacinį laišką.

 

Informaciją siųsti elektroniniu adresu: egla@ndg.lt iki 2023 m. spalio 13 dienos imtinai.

 

Informuosime tik atrinktus kandidatus ir kandidates. Atrinkti (-os) kandidatai (-ės) bus asmeniškai el. paštu kviečiami (-os) individualiems pokalbiams spalio-lapkričio mėnesiais.

 

Daugiau informacijos suteiks LNDM Nacionalinės dailės galerijos kuratorė Egla Mikalajūnė el. paštu egla@ndg.lt arba telefonu +370 675 10015.

 

Laukiame klausimų ir motyvacinių laiškų!

Taip pat žiūrėkite

Pranešimas

60-ojoje Venecijos meno bienalėje Lietuvai atstovaus „Pakui Hardware“ ir Marija Teresė Rožanskaitė

Frans Hals Evangelist Luke and Evangelist Matthew. fragments

Atgal į meno pasaulį: Lietuvos nacionalinis dailės muziejus pristato rudens sezono naujienas