Atgaivink kolektyvinį sodą

2023 m. rugsėjo 17 d., sekmadienį, 12 val.

Kaip turėtų atrodyti tobulas kolektyvinis sodas – su dideliu namu ar maža trobele, su daug daržų ir vaismedžių ar tvarkinga veja ir sporto aikštelė?

 

Parodoje „6 arai priežiūros. Kolektyviniai sodai“ pristatomas architektų-urbanistų studijos „PUPA / Life over space“ projektas „Atgaivink kolektyvinį sodą“, kuriame tyrinėjama, kaip kolektyvinai sodai – žaliosios miestų oazės  – per paskutinius trisdešimt metų pavirto tankiomis gyvenvietėmis. NDG parodoje galite susipažinti su iš audinių, skaičių ir karoliukų pagamintu projekto maketu.

 

Dirbtuvių metu vaikus ir jų artimuosius kviečiame įsijausti į architekto, kuriančio sodų maketą, vaidmenį ir susikurti savo svajonių sodą. Jas ves Justina Muliuolytė, viena iš projekto autorių. Dalyviai bus supažindinti su parodoje eksponuojamu kūriniu, atrastomis istorijomis ir siūlomomis sodų ateities vizijomis, o vėliau patys karpys daržus, smaigstys medžius, klijuos vaisius, automobilius, namelius ir įvairias kitas sodų detales.

 

PUPA – tarptautinė urbanistų komanda, daugiau nei 10 metų profesionaliai ir strategiškai formuojanti miestų erdves Lietuvoje ir užsienyje. Projektas „Atgaivink kolektyvinį sodą“ (2014) buvo pristatytas dvejose prestižinėse architektūros bienalėse: 2014 m. Roterdame ir 2016 m. Venecijoje.

 

 

Dalyvavimas dirbtuvėse įsigijus galerijos bilietą.

Dirbtuvės skirtos mažiems ir dideliems – vaikams ir jų šeimos nariams, artimiesiems.

Reikalinga išankstinė registracija: https://forms.office.com/e/ua8kpP9EnR

Renginys lydi parodą „6 arai priežiūros. Kolektyviniai sodai“, kuri Nacionalinėje dailės galerijoje veikia iki rugsėjo 24 d.

 

Projektą finansuoja

Konstitucijos pr. 22, LT-08105 Vilnius
www.ndg.lt

Taip pat žiūrėkite

Paroda

6 arai priežiūros. Kolektyviniai sodai

Pranešimas

Frans Hals Evangelist Luke and Evangelist Matthew. fragments

Atgal į meno pasaulį: Lietuvos nacionalinis dailės muziejus pristato rudens sezono naujienas