Kinijos istorijos iš Ukrainos muziejaus

2023 m. birželio 29 dieną, ketvirtadienį, 16 val.

Marta Logvyn

LNDM Taikomosios dailės muziejus kviečia į atvirą paskaitą „Kinijos istorijos iš Ukrainos muziejų“. Khanenkų muziejaus Kijeve pagrindinės mokslinės bendradarbės, kinų meno ekspertės Martos Logvyn paskaita-ekskursija išplės jos kuruotą parodą „Žinia iš „idealaus pasaulio“, padės geriau suprasti klasikinį kinų meną.

 

Kinijos peizažą M. Logvyn kviečia tyrinėti ir apmąstyti kiekvieną jų fragmentą taip, tarsi keliaujant šilko ar popieriaus plokštuma. Paskaitos metu kuratorė ne tik padės įsitraukti į lėtą ir atidų meno kūrinių žiūrėjimą, bet ir nuosekliai pristatys parodoje eksponuojamus paveikslus, atskleis tik įgudusios akies pastebimas detales. O taip pat – aptars paveikslų pasakojamas išgalvotas ir tikras istorijas, kurias patyrė istorinės Kinijos asmenybės, papasakos apie kūriniuose užkoduotą rimtumą ir parodiją, savęs ribojimus ir prabangą, socialines normas ir alternatyvius gyvenimo scenarijus.

 

Kinų tapybos kūriniai yra pažymėti mažais raudonais stačiakampiais arba imperatoriškais anspaudais. Vieni jų – originalūs, kiti imituoti menininkų arba kolekcininkų. Kam to reikėjo? Kaip juos atskirti? Kokį vaidmenį, Europoje populiarėjant kinų menui, atliko kolekcininkais? Atsakymus į šiuos klausimus sužinosite Martos Logvyn paskaitoje jau šį ketvirtadienį LNDM Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje.

 

 

 

Apie parodą „Žinia iš „idealaus pasaulio“ skaitykite https://www.lndm.lt/islamo-miniatiuros-kaligrafijos-ir-tradicines-kinu-tapybos-sedevrai/

 

Organizatoriai: LNDM Taikomosios dailės ir dizaino muziejus, Khanenkų muziejus Kijeve.

Arsenalo g. 3A, LT-01100 Vilnius
Tel. +370 5 262 8080, +370 5 212 1813
El. p. tddm@lndm.lt
Muziejus pritaikytas asmenims, turintiems judėjimo sutrikimų