Projektas „Savas muziejus“

Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus (LNDM) edukatorių parengtas projektas „Savas muziejus“ jau prasidėjo! 2022 m. startuojančio projekto veikla yra nukreipta į muziejaus edukatorių darbą su specialiųjų poreikių turinčių lankytojų grupėmis, programų, metodikų ir priemonių parengimą su kviestiniais lektoriais iš sveikatos sektoriaus bei menininkais. Projekto tikslas – sukurti unikalią Lietuvoje muziejinės edukacijos metodiką, sujungus skirtingų sektorių (sveikatos, profesionaliojo meno bei muziejinės edukacijos) praktikas, ir atitinkamai plėsti, gerinti muziejinių paslaugų kokybę bei prieinamumą įvairiai auditorijai. 

 

Birželio 6 d. įvykusius pirmuosius mokymus LNDM komandai vedė Paramos vaikams centro psichologė, programos „Antras žingsnis“ vadovė Ieva Dulinskaitė ir psichologė Akvilina Stankė. Šio praktinio seminaro metu giliau pažvelgėme į raidos ir specialiųjų poreikių turinčių vaikų vidinį pasaulį, ugdymo iššūkius ir galimybes. Taip pat pasigilinome į savo pačių nuostatas ir stereotipus. Buvo aptarta, kokie vizualiniai ir kiti metodai dažniausiai naudojami darbe, prisimintos svarbiausios žinios, kurias būtina turėti specialistams, siekiantiems kaip įmanoma geriau vykdyti ugdymo procesą. 

 

Projektas Savas muziejus artimiausius trejus metus bus vienas svarbiausių mūsų edukacinės veiklos ir socialinės įtraukties prioritetų, siekiant, kad muziejus taptų specialiųjų poreikių asmenims sava vieta“, kurioje atsižvelgiama į būtiniausius poreikius, lūkesčius ir ieškoma būdų prisidėti prie lankytojų psichosocialinės gerovės kūrimo. Šio projekto metu bus siekiama ugdyti naują muziejaus vidinę kultūrą, gilinti darbuotojų žinias, kartu su specialistais sukuriant būtent LNDM pritaikytas metodines rekomendacijas ir galiausiai jas įdiegiant. Šio projekto vadovės – Daiva Banikonienė iš Radvilų rūmų dailės muziejaus ir Rima Povilionytė iš Vytauto Kasiulio dailės muziejaus, o įtraukiami bus visų LNDM muziejų ir galerijų kolegos.  

 

 

Projektą finansuoja