Kultūros naktis Lietuvos dailės muziejaus padaliniuose

2018 m. birželio 15 d. Įėjimas laisvas

 

VILNIAUS PAVEIKSLŲ GALERIJOJE
Didžioji g. 4 • Informacija tel. (8 5) 212 4258

Nemigos aitvaras
22.00–02.00

Kviečiame į dailės ir muzikos renginį „Nemigos aitvaras“: aplankykite unikalią XVI–XX a. pr. Lietuvos dailės ekspoziciją ir išskirtinę parodą „Po Italijos saule. XVIII a.–XX a. I p. Lietuvos dailininkų kūryba“ bei dalyvaukite fortepijoninės muzikos koncerte.

23.00 – koncertas „Nuo baltųjų uolų iki gintaro krantų“. Groja Diana KISLOVSKAJA (fortepijonas). Klausytojai turės galimybę susipažinti su klasikine bei šiuolaikine Lietuvos ir Jungtinės Karalystės muzika. Šis koncertas – dviejų kultūrų, lietuviškosios ir angliškosios, sugretinimas, pradedant Johnu Fieldu bei M. K. Čiurlioniu ir baigiant šiuolaikiniais maestro Algirdo Martinaičio bei jauno talentingo britų kompozitoriaus Beno Lunno kūriniais. Pianistė Diana Kislovskaja ir kompozitorius B. Lunnas savo kūrybinį bendradarbiavimą pradėjo 2017 m., studijų LMTA metu. B. Lunnas iš Didžiosios Britanijos atvyko į Lietuvą susidomėjęs Baltijos šalių kultūra. Šis projektas – Lietuvos ir Didžiosios Britanijos muzikinis draugystės tiltas.

 

TAIKOMOSIOS DAILĖS IR DIZAINO MUZIEJUJE
Arsenalo g. 3A • Informacija tel. (8 5) 212 1813, 262 8080

Trys mados šimtmečiai ir muzikinis pokalbis apie meilę
18.00–23.00

Kultūros naktį kviečiame parodoje „Trys mados šimtmečiai“ pasigrožėti autentiškais Aleksandro Vasiljevo kolekcijos XVIII–XX a. kostiumais ir drauge pakalbėti apie meilę: pirmąją, vaikišką, trapią, nugalinčią mirtį. Šiuo nuostabiu jausmu, mintimis ir muzika dalinsis kvartetas E.I.M.E.

21.00 – E.I.M.E koncertas. Eglė RUDOKAITĖ (fortepijonas), Indrė DRIUKAITĖ, Miglė ŠIMUKONYTĖ bei Emilija PAUKŠTYTĖ. Kvarteto skambesį saksofono garsais praturtins Nikita KIRIUCHIN.

 

NACIONALINĖJE DAILĖS GALERIJOJE

Konstitucijos pr. 22 • Informacija www.ndg.lt

17.00–23.00

Nemokama lankymui atvira paroda „Kolekcionuojant hitus. Kūriniai ir garso takeliai iš „Lewben Art Foundation“ kolekcijos“.

18.00 – ekskursija po parodą su NDG gidu.

19.00 – ekskursija po parodą su parodos kuratoriais.

 

VYTAUTO KASIULIO DAILĖS MUZIEJUJE
A. Goštauto g. 1 • Informacija tel. (8 5) 261 6764

Paryžietiška naktis
18.00–23.00

Muziejaus lankytojus kviečiame į neužmirštamą muzikos ir dailės renginį „Paryžietiška naktis“: veiks Mildos Bartnikaitės-Spindler grafikos kūrinių paroda „Kasdienės istorijos”, skambės klasikinės muzikos koncertai.

19.00 – koncertas „Mostly opera. 2.0“ (Svarbiausia – opera). Duetas AnMira Duo – Anton ABANOVIČ (fleita), Marija MIROVSKAJA (fortepijonas).
21.00 – koncertas „Vasarvidžio spalvos“. Silvija VAITKEVIČIŪTĖ (smuikas), Milda UMBRUSEVIČIŪTĖ (fortepijonas).

 

RADVILŲ RŪMŲ MUZIEJUJE
Vilniaus g. 24 • Informacija tel. (8 5) 262 0981 • www.ldm.lt

Radvilų rūmuose atgiję mediniai stebuklai
18.00–23.00

Kultūros naktį kviečiame aplankyti nuolatines ekspozicijas „XVI–XIX a. Vakarų Europos dailė“ ir „Gražiausi Vakarų Europos miestai, jų rūmai ir parkai iš Lietuvos dailės muziejaus rinkinių“, susipažinti su įtakingos Lietuvos didikų giminės Dubingių dvarvietės archeologiniais radiniais ekspozicijoje „Dubingių ir Biržų kunigaikščiai Radvilos“, apžiūrėti mažosios plastikos kūrinių parodą „Medalių menas: XVI–XX a. istoriniai ir jubiliejiniai medaliai iš Lietuvos dailės muziejaus rinkinių“ ir Lietuvos šimtmečiui skirtą lietuvių tautodailės parodą „Mediniai stebuklai“, kurioje eksponuojami originalūs liaudies meno dirbiniai bei išskirtiniai, unikalūs dievdirbio Vinco Svirskio (1838–1916) mediniai kryžiai.

19.00 – ekskursija po lietuvių tautodailės kūrinių parodą „Mediniai stebuklai“. Ekskursiją ves parodos kuratorė, dailėtyrininkė ir tautodailės specialistė Marija MINGAILAITĖ-KUODIENĖ.

Taip pat žiūrėkite

Galerija

Kultūros naktis ’18 Lietuvos dailės muziejuje