Koncertų ciklas „Gruodžio susitikimai“ Vilniaus paveikslų galerijoje

2017 m. gruodžio 20, 21, 27, 28, 31 d. 18 val.

Toril Syrrist-Gelgota (violončelė) ir Povilas Syrrist-Gelgota (altas)

Koncertas„Norvegiškų Kalėdų belaukiant“
2017 m. gruodžio 20 d., trečiadienį, 18 val.

 

Atlikėjai – DUO OKTAVA:

POVILAS SYRRIST-GELGOTA (altas)

TORIL SYRRIST-GELGOTA (violončelė)

 

Pirmąjame „Gruodžio susitikimų“ koncertų ciklo koncerte Vilniaus paveikslų galerijoje  – Norvegijoje gyventis ir kuriantis šeimyninis duetas DUO OKTAVA. Įkvėpti snieguotų viršukalnių ir pulsuojančių fiordų tėkmės muzikai kviečia klausytojus mintimis persikelti į Norvegiją ir paklūsti skandinaviškos muzikos akordams.  Koncerto programoje skambės norvegijos kompozitorių Edvardo Griego, Olės Bullo, Kjellio Marcusseno muzika bei norvegų kalėdinės liaudies melodijos. 

Altininkas Povilas Syrrist-Gelgota yra žymaus Oslo filharmonijos (Norvegija) orkestro artistas, aktyvus kamerinės muzikos atlikėjas bei alto ir violončelės ansamblio DUO OKTAVA narys, liaudies dainų atlikėjas bei aranžuotojas. Savo instrumentiniuose-vokaliniuose projektuose atlikėjas sėkmingai derina klasikinę, liaudies muziką bei šiuolaikinės muzikos kūrinius, grįstus įvairių tautų liaudies muzika. Kompozitoriai iš Lietuvos, Turkijos bei Norvegijos yra specialiai sukūrę ir jam dedikavę daugybę kūrinių. Didelį dėmesį atlikėjas skiria lietuviškos muzikos propagavimui Norvegijoje bei norvegiškos muzikos Lietuvoje. Lietuvos ambasada Norvegijoje už nuopelnus jį apdovanojo medaliu.

Violončelininkė Toril Syrrist-Gelgota yra ansamblio DUO OKTAVA narė, kamerinės muzikos atlikėja, dalyvavusi daugelyje tarptautinių kamerinės muzikos festivalių („Manchester International Cellofestival“, „Ultima, Risør“, Pažaislio, „Vasara su M.K. Čiurlioniu“ ir daugelyje kitų). Atlikėja dalyvavo įrašant daugybę CD, iš kurių išsiskiria 2007 m. įgrotas CD „Pilgrimage“ su kūriniais altui ir violončelei. Tai buvo vienas pirmųjų tokio tipo albumų pasaulinėje rinkoje. 

 

Bilietas – 10–12 Eur. 

Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose bei Vilniaus paveikslų galerijoje.

 

 

Irena Milkevičiūtė (sopranas). Renginio plakatas

Koncertas „Bundanti pasaka“
2017 m. gruodžio 21 d., ketvirtadienį, 18 val.

 

Atlikėjai:

IRENA MILKEVIČIŪTĖ (sopranas)

EGLĖ STUNDŽIAITĖ (sopranas)

BENAS GOCENTAS (smuikas)

AUGUSTAS GOCENTAS (violončelė)

RAMINTA GOCENTIENĖ (fortepijonas)

 

Operos solistė Irena Milkevičiūtė. Ši pavardė yra simbolis, kuriam nebereikia jokių paaiškinimų nei garbingiausių titulų sąrašo greta. Dabar Ireną Milkevičiūtę girdėsime didikų laikus menančioje svetainėje! Kartu su profesore koncertuos tarsi jos muzikinė šeima: studentė Eglė Stundžiaitė (sopranas),  profesorės ilgametė muzikavimo partnerė pianistė Raminta Gocentienė ir pianistės sūnūs Benas (smuikas) bei Augustas (violončelė) Gocentai. Tarsi močiutės  Irenos sekamoje pasakoje pasirodys spalvingi muzikiniai veikėjai-kūriniai iš įvairių epochų, nuo ankstyvojo baroko, per didžiuosius romantikų šedevrus iki  opusų, kuriuos parašė mūsų tarpe besisukiojantys kompzitoriai.

 

Programoje: A.Vivaldi, P. Mascagni, G. Verdi, G. Caccini,  K. Vasiliauskaitės ir kt. kompazitorių kūriniai.

 

Bilietas – 10–12 Eur. 

Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose bei Vilniaus paveikslų galerijoje.

 

 

Rasa Dzimidaitė (sopranas)

Koncertas „Meile, tik tu mus vedi“
2017 m. gruodžio 27 d., trečiadienį, 18 val.

 

Atlikėjai:
RASA DZIMIDAITĖ (sopranas)

EDGARAS DAVIDOVIČIUS (tenoras)

NIJOLĖ BARANAUSKAITĖ (fortepijonas)

 

Talentingi, veržlūs ir kūrybingi jaunosios kartos solistai, sopranas Rasa Dzimidaitė ir tenoras Edgaras Davidovičius kartu su pianiste Nijole Baranauskaite šventiniam laikotarpiui paruošė ypatingą, pakilią, meile alsuojančią žymiausių visų laikų kūrinių programą. „Meile, tik tu mus vedi“ – romantika ir nuoširdumu dvelkiantis koncerto pavadinimas reziumuoja įkvėpimo ir jaudinančių emocijų kupiną muziką, kurios strėlės nutaikytos tiesiai į klausytojų širdis. Nuo amžiams į muzikos istoriją savo pavardes įrašiusių kompozitorių Giuseppes Verdi, Giacomo Puccini kūrinių, iki stebuklingų Leonardo Bernsteino ir Andrew Lloydo Weberio miuziklų melodijų; nuo operetės meistrų Franzo Leharo ir Imrės Kalmano iki kultinės dainos „You Raise Me Up“ ir nuostabios Andrea Bocellio ir Celinos Dion dueto darnos išgarsintos „The Prayer“ interpretacijos. Atlikėjų lūpose skambės solo arijos, duetai – ne tik jautri meilės poezija, nedrąsūs prisipažinimai, bet ir temperamentingi, viliokiški, šventiškos nuotaikos kupini posmai. Koncertą veda muzikologė Rasa Murauskaitė.

 

Programoje: Giacomo Puccini, Charles Gounod, Luigi Arditi, Franz Lehar, Imre Kalman, Josh Groban, Leonard Bernstain, Andrew Lloyd Weber ir kt.

 

Bilietas – 10–12 Eur.

Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose bei Vilniaus paveikslų galerijoje.

 

 

 

Augustas Gocentas (violončelė)

Koncertas „Miniatiūrų keliu“
2017 m. gruodžio 28 d., ketvirtadienį, 18 val.

 

Atlikėjai:

AUGUSTAS GOCENTAS (violončelė)

RAMINTA GOCENTIENĖ (fortepijonas)

 

Romantiškais takais su svajingais klausytojais skrajos ar mąsliai vaikštinės vienas garsiausių šeimyninių duetų: Augustas Gocentas (violončelė) ir jo mama pianistė Raminta Gocentienė.  Augustas šiuo metu studijuoja visame pasaulyje garsiame Jeano Sibeliaus  menų universitete Helsinkyje.  Vis dažniau kviečiamas koncertuoti, vien per  šiuos nepilnus metus jaunuolis paruošė 5 skirtingas programas. Pianistę Ramintą Gocentienę girdime scenoje kartu su  operos primadona Irena Milkevičiūte, taip pat – su žinomais, intriguojančias programas siūlančiais chorais, pastaruoju metu  – su itin veržliu mišriu choru „Bel canto“.

Besibaigiančius 2017-uosius praleisime su melodijomis alsuojančia violončele ir jai rūpestingai pritariančiais švelniais fortepijono garsiais

 

Programa: L. Boccherini, P. Tchaikovsky, L. van Beethoven, A. Part ir kt.

 

Bilietas – 10–12 Eur. 

Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose bei Vilniaus paveikslų galerijoje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lubov Skrebets (sopranas) ir Ignas Melnikas (baritonas)

Koncertas „Reveransas muzikai“
2017 m. gruodžio 31 d., sekmadienį, 18 val.

 

Atlikėjai:

ASTA KRIKŠČIŪNAITĖ (sopranas)

LIUBOV SKREBETS (sopranas)

EUGENIJUS CHREBTOVAS (baritonas)

IGNAS MELNIKAS (baritonas)

AUDRONĖ KISIELIŪTĖ (fortepijonas)

RAMINTA GOCENTIENĖ (fortepijonas)

 

Jei dar dvejojate, kaip prasmingai praleisti paskutinį 2017-ųjų vakarą, maloniai kviečiame į pačioje Vilniaus širdyje, senamiestyje, esančius jaukius Chodkevičių rūmus (Vilniaus paveikslų galeriją), kuriuose šventine Naujametine nuotaika dalinsis skoningo muzikavimo ansmblis  – sopranai Asta Krikščiūnaitė ir Liubov Skrebets,  jaunosios kartos baritonai Eugenijus Chrebtovas ir Ignas Melnikas bei pianistės Audronė Kisieliūtė ir Raminta Gocentienė.  Jei svajojate palydėti senuosius elegantiškai,  šviesiai romantiškos vokalinės muzikos apsuptyje – šis koncertas kaip tik Jums!

 

Bilietas – 20 Eur.

Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose bei Vilniaus paveikslų galerijoje.

Adresas: Didžioji g. 4, LT-01128 Vilnius
Tel. / faks. +370 5 261 1685
vpg@lndm.lt