Koncertų ciklas „Gruodžio susitikimai“ Palangos gintaro muziejuje

2017 m. gruodžio 9, 16, 29, 31 d. 16 val.

Jonas Sakalauskas (baritonas)

G. Gershwino ir A. Piazzollos muzikos koncertas
2017 m. gruodžio 9 d., šeštadienį, 16 val.

 

Atlikėjai:

 

JONAS SAKALAUSKAS (baritonas)

LAIMONAS SALIJUS (akordeonas)

 

Gruodžio 9 d. koncerte Palangos gintaro muziejuje karaliaus XX amžiaus kompozitorių klasikų muzika. Programoje, kurią parengė charizmatiškas baritonas Jonas Sakalauskas ir jaunosios kartos akordeono virtuozas Laimonas Salijus, skambės George’o Gershwino dainos iš operų, miuziklų ir kino filmų bei Astoro Piazzollos kūriniai.  Klausytojui įprasta, kad Gershwino dainoms akompanuoja fortepijonas, džiazo grupė, ar net simfoninis orkestras, tačiau šioje programoje laukia siurprizas – skambės neįprastas šiai muzikai akordeono tembras. Būtent akordeono spalvos tampa organiška jungtimi tarp Argentinos kolorito ir Amerikos  džiazo standartu jau tapusių sentimentalių melodijų. 

 

Bilietas – 10 Eur.

Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose bei Palangos gintaro muziejuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neringa Nekrašiūtė (vokalas)

Koncertas „Vanilė ir cinamonas“
2017 m. gruodžio 16 d., šeštadienį, 16 val.

 

Atlikėjai:

 

NERINGA NEKRAŠIŪTĖ (vokalas)

EGIDIJUS BUOŽIS (džiazo pianistas)

 

Muzikuojantis duetas – aktorė Neringa Nekrašiūtė ir džiazo pianistas Egidijus Buožis – kūrybinį dialogą pradėjo prieš daugelį metų.  Žinomas džiazo pianistas, kompozitorius, improvizatorius E. Buožis  anuomet sukūrė dainą, kurią patikėjo atlikti dešimtmetei populiaraus choro „O lia lia“ solistei Neringai Nekrašiūtei. Menininkas sako iš karto patikėjęs beribiu jaunosios dainininkės talentu bei profesionalumu. Taip prasidėjo jų ilgametė  kūrybinė bičiulystė, padovanojusi daug įdomių kūrybinių projektų. 

Vanilė ir cinamonas – Kalėdų laikotarpiui paruošta programa: menininkai sudėjo savo mintis, žodžius, jausmus, garsus. Nuoširdus muzikavimas  kviečia leistis į staigmenų, intriguojančių improvizacijos vingių kupiną kelionę gražiausios metų šventės link… Suskambus muzikos garsui, pažįstamai melodijai, pasklinda  jaukūs vaniliniai ir cinamono kvapai… Kalėdos!

 

 Bilietas – 11 Eur.

 Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose.

 

 

 

Milda Baronaitė (sopranas) ir Kristina Petrauskas (sopranas)

Koncertas „Žiemos stebuklų šalis“
2017 m. gruodžio 29 d., penktadienį, 16 val.

 

Atlikėjai:

 

MILDA BARONAITĖ (sopranas)

KRISTINA PETRAUSKAS (sopranas)

JUOZAS JANUŽAS (tenoras)

ALEKSANDRA KOLPAKOVAITĖ (fortepijonas)

 

Gruodžio šarmos nubalintos Birutės parko alėjos, didingi grafų Tiškevičių rūmai – tarsi paveikslas iš istorijos „Žiemos stebuklų šalis“. Istorijos, kurią gruodžio 29 d. koncerte pasakos veržlūs ir kūrybingi jaunosios kartos muzikos profesionalai –  sopranai KRISTINA PETRAUSKAS, MILDA BARONAITĖ, JUOZAS JANUŽAS (tenoras), ALEKSANDRA KOLPAKOVAITĖ (fortepijonas). 

Nuo grakščių Debussy fortepijoninių štrichų iki operų ir miuziklų arijų, duetų, svajingų operečių melodijų ir, – kvietimo šokti! Viskas kaip tikroje žiemos stebuklų šalyje… 

Smagus, žaismingas žiemos vakaras – kviečiame prisijungti!

 

 Bilietas – 11 Eur.

 Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose.

 

 

 

Vaidrius Smilinskas (fortepijonas) ir Jomantė Šležaitė (sopranas)

Koncertas „Melodijos Naujiesiems“
2017 m. gruodžio 31 d., sekmadienį, 16 val.

 

Atlikėjai:

 

JOMANTĖ ŠLEŽAITĖ (sopranas)

VAIDRIUS SMILINSKAS (fortepijonas)

 

Jomantė ir Vaidrius drauge muzikuoja ne vienerius metus:  rengia koncertus, pasirodo įvairiuose festivaliuose, televizijos laidose bei tiesioginėse transliacijose. Atlikėjai savo repertuarą renka įsiklausydami į savo širdis – koncertuodami įvairiose salėse klausytojams jie dovanoja gražiausius dueto repertuaro kūrinius. Šiuos menininkus jungia ne tik profesiniai siekiai, bet ir tvirta graži draugystė.

Jų darnų kūrybinį duetą publika pamilo ir jau spėjo įvertinti  elegantišką muzikavimą. Nestokojantys žavesio bei sceninės įtaigos menininkai kviečia drauge sutikti Naujuosius metus jaukioje Palangos gintaro muziejaus aplinkoje, pasidalinti muzikos galia, išgirsti įvairių epochų kūrėjų kompozicijas balsui ir fortepijonui. Atlikėjai paruošė šventinę programą–skambės žymiausi įvairių epochų, žanrų ir stilių kūriniai, miuziklų arijos bei siurprizai.

 

 Bilietas – 15 Eur.

 Bilietus galima įsigyti visose sistemos Bilietai.lt platinimo vietose.

Vytauto g. 17, LT-00101 Palanga
+370 460 30 314
gintaro.muziejus@lndm.lt