Laikrodžių muziejaus renginys „Kur gyvena laikas“

2017 m. rugsėjo 2 d. nuo ryto lyjant rugsėjo lietums, prekybos centre „Studlendas“ vyko rožinis Laikrodžių muziejaus susitikimas su klaipėdiečiais. Šiuo renginiu startavo projekto „Muzė veža“ trečiasis etapas – „Muzė rodo“!

 

Renginyje „Kur gyvena laikas“ muziejaus edukatoriai pakvietė dalyvius į Muzės autobusą, kuriame įrengta laikrodžių istorijos ekspozicija. Ten buvo organizuojamos pažintinės vidaus ekspozicijos ekskursijos. Tuo metu kūrybinėse laikrodžių gamybos dirbtuvėse kiekvienas dalyvis pasigamino po tikrą veikiantį laikrodį, o norintys atsikvėpti galėjo jaukiai įsikurti ramybės oazėje. Apie unikalią, bet, deja, šiandien visai nebepopuliarią, nors labai įdomią profesiją ir netikėtas istorijas apie laikrodžius pasakojo laikrodininkas Antanas. O ypatingą šventės nuotaiką kūrė ir savo pasirodymais džiugino talentingi gatvės šokių studijos „Intrus“ šokėjai!

 

„Muzė veža“ – tai jungtinis Lietuvos jūrų muziejaus, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, Laikrodžių muziejaus bei Prano Domšaičio galerijos visus metus trunkantis kultūrinis nuotykis, skirtas bendrauti bei megzti nuolatinius ryšius su miesto bendruomene ir svečiais. Projektą iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, pagal programą „Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė 2017“.

 

Renginio akimirkos. Fot. E. Rumbutytė

 

Liepų g. 12, LT-92114 Klaipėda
+370 46 410 413, +370 46 410 414
+370 46 410 417
laikrodziu.muziejus@lndm.lt
www.muziejai.lt/klm/index.htm