XIV tarptautinio vaikų piešinių konkurso „Slavų šaltinis“ paroda

2017 m. gegužės 25–liepos 23 d.

Julija Trociuk, 10 m. Baltarusių mergaitė. Brestas, Baltarusija

Nuo 2003 m. rengiamas tarptautinis vaikų piešinių konkursas peržengė slavų valstybių ribas, nes jo tematika patraukli įvairių šalių vaikams. Konkurso tikslas – skatinti vaikus ir jaunimą domėtis savo krašto istorija, papročiais, tradicijomis, dvasinėmis ir krikščioniškomis vertybėmis. 2017 m. Lietuvoje paskelbti tautinio kostiumo metais, tad XIV konkursas buvo skirtas tautinio kostiumo temai.

 

Konkurse dalyvavo vaikai iš Baltarusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Estijos, Graikijos, Kazachstano, Kinijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Maltos, Moldavijos, Rusijos, Rumunijos, Serbijos, Švedijos, Tailando, Ukrainos, Vengrijos. Žiuri teko įvertinti 4 500 kūrinių, atliktų akvarele, guašu, įvairiomis grafikos ir mišriomis technikomis. Konkurso parodoje Prano Domšaičio galerijoje eksponuojama 220 kūrinių, atskleidžiančių šių šalių tautinio kostiumo grožį ir ypatumus. 

 

Konkurso organizatoriai: Stačiatikių Bažnyčios Lietuvoje Vilniaus ir Lietuvos arkivyskupija, krikščioniškojo švietimo draugija „Slovo“, Klaipėdos Žaliakalnio gimnazija

 

Rėmėja Klaipėdos miesto savivaldybė

Liepų g. 33, LT-92145 Klaipėda
Tel. +370 46 410 412
domsaicio.galerija@lndm.lt